U subotu on line premijera predstave nastale u suradnji s migrantima

79

Online premijera predstave “Game” bit će upriličena u subotu, 27. veljače, s početkom u 19 sati, a predstavu će izvesti Mostarski teatar mladih u sklopu “IMPACT” projekta, kojeg u BiH implementira Agencija lokalne demokratije (LDA) Mostar.

MARKETING

Premijera predstave bit će emitirana putem live streama na Facebook stranici Agencije lokalne demokratije Mostar na linku www.facebook.com/events/3973721286055885.

Već idućeg dana, u nedjelju, predstava će se moći pogledati uživo u prostorijama Mostarskog teatra mladih, uz obavezno poštivanje epidemioloških mjera.

Predstava ‘Game’ rezultat je i kruna rada i druženja s migrantima iz Izbjegličkog centra Salakovac. Nadahnuta je životnim pričama migranata iz raznih krajeva svijeta, koji su trenutno utočište pronašli u Mostaru.

Glumački ansambl čine: Sara Kljajić, Edina Delalić, Irma Lipovac, Ali Kamer Aksoy, Haris Habibija i Haris Pašić, navodi se u priopćenju LDA Mostar.

Redatelj predstave je Sead Đulić, direktor Mostarskog teatra mladih, koji ističe da je predstava “Game” više od igre.

“Zapravo, često je igra između života i smrti. To smo čuli i zabilježili. Poslije svake od 15 radionica bili smo šutljivi. Naš rad približio nam je te ljude, njihovu kulturu, običaje, boli, ali je približio i nas njima. Upoznali smo se, a tad su pale sve predrasude. Mi smo njima ponudili iskren susret, ljubav, razumijevanje. Kad su to prepoznali uzvratili su na isti način”, naveo je Đulić.

Osnovna ideja projekta “IMPACT – Uključivanje je važno!” je pružanje mogućnosti za zabavu i socijalnu uključenost izbjeglica na zapadnom Balkanu korištenjem kazališnih i umjetničkih strategija.

Projekt “IMPACT” sufinancira Europska komisija kroz program Erasmus Plus, KA 2 Strateška partnerstva u području mladih / inovacija, a nositelj projekta je VidensCenter for Integration – VIFIN (Vejle / Danska).

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.