U subotu u Zenici sedmi Memorijalni šahovski turnir “Muhamed Serdarević”

139

Ove subote 16.novembra 2019. god. u Zenici će se održati 7. MEMORIJALNI TURNIR „MUHAMED SERDAREVIĆ“. Organizatori turnira su porodica Serdarević i ŠK Čelik Zenica.

MARKETING

Turnir će se igrati u prostorijama Šahovskog doma u Zenici, ulica Školska br.15 sa početkom u 10,30 sati.

Igra se devet kola po švicarskom sistemu (kompjutersko parovanje), uz tempo igre od 11 minuta po igraču.

Turnir će rejtingovati za Rapid rejting listu FIDE.

Nagradni fond iznosi 620 KM i biće nagrađeno šest prvoplasiranih šahista. Specijalna nagrada: Najuspješniji kadet/kadetkinja (2003.god. i mlađi).

Pobjednik petog turnira je bio je velemajstor Milan Vukić, a šestog velemajstor Denis Kadrić.

Nešto iz biografije Muhameda Serdarevića:

-„Muhamed Serdarević je 1968. godine postao član ŠK “Željezničar” Zenica, a već u martu iste godine učestvuje na turniru za sticanje IV kategorije koju, osvajanjem trećeg mjesta od 14 učesnika, uspješno stiče. Nakon dugogodišnjeg niza uspješnih turnira i partija, u februaru 1989. godine u tekstu Vlastimira Jovića se prvi put spominje kao “novopečeni nacionalni majstor”, te je stekao titulu MK. Na 18. Kantonalnom prvenstvu završenom 23.07.2011. godine u konkurenciji 27 igrača, nakon 7 odigranih kola po švicarskom sistemu, pobijedio je Muhamed Serdarević sa 6 poena (bez poraza).

Dana 16.09.2012. godine prestalo je da kuca plemenito srce našeg dragog prijatelja i uzora Muhameda Serdarevića. Hvala ti za sve što si učinio za nas. Posljednji pozdrav upućuju ti tvoji šahovski prijatelji, koji te nikada neće zaboraviti. (“Naša riječ”, septembar 2012.)“.

Preuzeto iz Monografije Šahovskog kluba “Čelik” Zenica, autora Vincenca Šunjića.

visoko.co.ba/zenicablog.com

Komentari

komentara