Naslovnica Lokalne Teme Politika U susret Kong...

U susret Kongresu DF-a: Jasmina Semić i Ishak Vehab visočki kandidati za Glavni odbor

1355

Prvi Kongres Demokratske fronte će se održati 12. septembra 2015. godine u Parlamentu Bosne i Hercegovine. Na Kongresu će učestvovati 400 delegata iz cijele zemlje od kojih niko ne može biti aktuelni stranački funkcioner.

Delegati DF-a birat će predsjednika, članove Glavnog odbora ( 90 članova ) i Nadzornog odbora ( 7 članova ), a Glavni odbor će nešto kasnije izabrati Predsjedništvo stranke, potpredsjednike i generalnog sekretara. Bit će usvojen i novi Statut.

Trenutno je jedini kandidat za predsjednika Stranke aktuelni lider Željko Komšić. Na osnovu Odluke o broju, načinu i kriterijima za izbor delegata Prvog Kongresa Demokratske fronte BiH i dodatnih uputa o provođenju Odluke Organizacionog odbora za pripremu i organizaciju Prvog Kogresa Demokratske fronte BiH, zaključaka sa sjednice KO DF ZDK o načinu realizacije predmetnih aktivnosti, dostavljenih uputa i smjernica i Zaključaka OO DF Visoko sa sjednice održane 04.08.2015.godine o planu i aktivnostima na realizaciji izbora delegata Prvog Kongresa i kandidata za Glavni odbor i kandidata za člana Nadzornog odbora, a nakon provedenih predviđenih aktivnosti, Općinski odbor DF BH Visoko, na svojoj sjednici, dana, 11.08.2015.godine, donio je sljedeću Odluku: 

Na osnovu prispjelih aplikacija, naprijed definisanih kriterija i prebrojanih glasova, članovi DF Visoko koji su dobili povjerenje OO DF Visoko za kandidata GO Prvog Kongresa Demokratske fronte BiH su:

1. Jasmina Semić

2. Ishak Vehab

Jasmina Semić je trenutna predsjednica Općinskog odbora a u radu Stranke je involvirana i kroz članstvo u Kantonalnom odboru ( ZDK ) Demokratske fronte.

Ishak Vehab je apsolvent Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, i u rad DF-a na području općine Visoko je involviran od osnivanja stranke 2013.godine i kroz Inicijativni odbor. Trenutno je član Općinskog odbora DF Visoko.

Na osnovu prebrojanih glasova, članovi DF Visoko koji su dobili povjerenje članstva ( po sistemu 1 član – 1 glas ) za delegate Prvog Kongresa Demokratske fronte BiH su:

Bojagić Nikola, Čehajić Nizama, Čunjalo Nermin, Frljak Ajla, Kovač Emir, Kurtović Arnes.

Nakon provedbe odabira navedenih organa na Kongresu, planirani su i unutarstranački izbori i u DF Visoko, ali datum održavanja istih još nije poznat.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.