BiH

U švicarskom Cirihu se priprema velika proslava Dana državnosti – Koncertom Amela Ćurića i Eldina Huseinbegovića, te monodramom „Sve je do nas“ obilježava se 25. novembar

Proslava Dana državnosti BiH, koji se obilježava svakog 25. novembra, prigodnom manifestacijom bit će upriličena i u subotu, 24. novembra ove godine u švicarskom Cirihu. Organizator događaja je „Moja BiH“, zajednica bosanskih udruženja centralne Švicarske, koja su se okupila oko ideje promoviranja nacionalnih vrijednosti BiH. U organizacionom i svakom drugom smislu ovo će biti do sada najveća proslava Dana državnosti BiH u Švicarskoj, a cilj i želja organizatora je da manifestacija postane tradicionalna.

Proslavu će pratiti niz kulturno-umjetničkih događaja, pa će tako biti održana izložba i promocija prve fotomonografije „Bosna i Hercegovina očima ljubavi“ autora Samira Sinanovića, jedinstvenog djela koje na neobičan način ilustruje ljepote naše zemlje. Bit će organizirana i večer filma i sevdaha s Arminom Omerovićem i Almom Subašić. U sklopu svečanosti bit će upriličena i dodjela priznanja za humanistu, umjetnika, sportistu, privrednika i Bosanca godine.

Za muzički dio programa bit će zaduženi Eldin Huseinbegović i Amel Ćurić, te Hor „Merdžan“, a planirani su i nastupi Kulturno- umjetničkih društava „Oberentfelden“, „Kula“ i „Bosanski ljiljan“, te bosanskih škola iz Luzerna i Ciriha.

Govornici na događaju koji će okupiti sve Bosance i Hercegovce, ali i prijatelje ove zemlje u Švicarskoj, te drugim zemljama regiona, bit će Emir Hadžihafizbegović, Bogić Bogićević i Tašo Dacić, a moderatori programa su Ana Bavrka i Nevres Softić.

Proslava će se nastaviti i u nedjelju, 25. novembra na Dan državnosti BiH, kada će velikan bh. glumišta Emir Hadžihafizbegović u Luzernu odigrati monodramu „Sve je do nas“. Zbog velikog interesovanja predstava će biti igrana u dva termina, u 18.30 i 20 sati.

Inače, monodrama „Sve je do nas“ govori o stanju duha, te o razlozima dešavanja nekih stvari na koje imamo utjecaj, a ne želimo da utičemo. U njoj Hadžihafizbegović glumi profesora matematike bez posla, a predstava nas tjera da se restartujemo, borimo i krenemo jednim putem koji omogućava prosperitet svim narodima u BiH i dijaspori.

Komentari

komentara

Najnovije

PRATITE NAS NA:
fb128 rss128 tw128 yt128
Iza svakog od nas stoji jedan od nas.
KONTAKT
info@visoko.co.ba
marketing@visoko.co.ba
+387 61 269131
Ulica Musala br. 1

Copyright © 1998-2019 VICOBA d.o.o. Visoko

Na Vrh