U Tešnju realizacija kapitalnih projekata vrijednih pet miliona KM

353

U ovoj godini na području općine Tešanj bit će realizirani kapitalni projekti vrijedni blizu pet miliona KM. U kreiranju prioriteta sudjelovalo je svih 25 mjesnih zajednica, a lista kapitlanih projekata dobila je i podršku OV. Ovih dana je potpisan dio projekata  koji će biti realizirani u narednih 30 do 45 dana.

MARKETING

Među kapitalnim projektima su oni iz oblasti vodosnabdijevanja, odvodnje otpadnih voda, ali i oni vezani uz uređenje puteva i objekata od društvenog značaja u što će u ovoj godini i iz budžeta  i drugih izvora biti uloženo blizu pet miliona maraka.

„Ono čime sam ponosan je da su sve MZ, svih 25 sudjelovalo u tom procesu i oko 98 posto njihovih prioriteta je ispoštovano“, ističe Suad Huskić, načelnik Općine Tešanj.

Ugovori vrijedni oko 200.000 maraka  su potpisani nakon što su istekli rokovi za žalbu.

„Ukupna vrijednost potpisanih ugovora je 173.000 KM. Danas smo potpisali 12 LOT-ova“, rekla je Saća Prnjavorac, predstavnica izvođača radova.

„Mislim da su to sitni poslovi koji će se brzo završiti, tako da ne bi trebalo biti probijanja rokova što se tiče samog izvođenja radova“, ističe Salko Hajdić, predstavnik izvođača radova.

Ostali projekti će biti realizirani tokom godine, u zavisnosti od realizacije procedura javnih nabavki.

Komentari

komentara