U toku pripreme za 26. generalni BH sajam ZEPS

75

Dvadeset i šesti generalni BH sajam „ZEPS“ i 16. specijalizovani sajam “ZEPS Intermetal“, bit će održani od 01. do 05. oktobra ove godine na sajmištu na Kamberovića polju u Zenici, a pripreme za njihovo održavanje uveliko su u toku, navode u Poslovnom sistemu RMK d.d. Zenica.

MARKETING

“Interesovanje izlagača za učešće na ovogodišnjim sajmovima zasada je zadovoljavajuće, a javaljaju nam se kako domaće tako i strane firme iz Srbije, Hrvatske, Danske, Njemačke i Italije i naše trenutne procjene govore da ćemo ove godine imati za oko 10 do 15 posto veći broj izlagača”, kaže Snežanka Jonjić, direktorica sajma ZEPS.

“Ove godine planiramo uvesti i niz novina, te izlagačima obezbijediti kontakte tih dana sa državnim institucijama, komorama i udruženjima, stvoriti povoljniji ambijent sa njima preko partnerskih odnosa, kako bi zajedno sa državnim institucijama na svim nivoima stvarali nove odnose u cilju ekonomskog razvoja BiH, a za razliku od prethodnih godina želimo staviti u isti rang izlagački, konferencijski i poslovni dio sajma, jer nastojimo da kvalitet i kvantitet budu na istom nivou”, ističe direktorica Jonjić, naglašavajući da im je glavni akcenat ove godine na kvalitetu sajma i vraćanju povjerenja izlagača.

“Ove godine planiramo održavanje Konferencije o upravljanju otpadom u BiH, čiji će pokrovitelj biti Federalno ministarstvo okoliša, zatim održavanje panel diskusije o temi podrške domaćim proizvodnim i trgovačkim lancima u oblasti široke potrošnje, a u pregovorima su i kolektivne izložbe Vlada ZDK i SBK, zatim Komorskog sistema BiH, Udruženja poslodavaca Zenice, te Federalne obrtničke komore sa članicama, te se radi na organizaciji kolektivne izložbe Obrtničke komore Hrvatske”, navodi Snežanka Jonjić, direktorica sajma ZEPS.

visoko.co.ba/Zenicainfo.ba

Komentari

komentara