Naslovnica BiH Crna Hronika U Tuzli uhapš...

U Tuzli uhapšeno sedam osoba: Izazivali saobraćajne nesreće pa uz prijetnju naplaćivali štetu

116
Postupajući po naredbi Općinskog suda u Tuzli, službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla, u saradnji s Tužilaštvom TK, izvršili su pretrese na osam lokacija te lišili slobode sedam osoba.

Uhapšeni su jutros sprovedeni u prostorije MUP-a TK, nakon čega će u izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predate u nadležnost Tužilaštvu TK na daljnje postupanje.

Glasnogovornik MUP-a TK Izudin Šarić je rekao da je dosad u ovom slučaju obrađeno 13 saobraćajnih nesreća od 49, a koje su počinjene u periodu od 2015. do 2017. godine.

U dosad obrađenim saobraćajnim nesrećama utvrđeno je da je riječ novčanom iznosu od 20.000 KM.

“Osumnjičene osobe su učestvovale u saobraćajnim nesrećama tako što su postavljale svoja vozila ispred vozila drugih osoba, a čak i uz fizičku prijetnju popunjavale su evropske obrasce na više iznose, koje su proslijeđivale osiguravajućim kućama. Po zakonu se evropski obrazac može popuniti samo za nezgodu u kojoj je šteta do 5.000 KM, a za više od toga mora biti zapisnik policijskih službenika”, pojasnio je Šarić.

Nakon kriminalističke obrade bit će poznato da li su spomenute osobe sarađivale u počinjenju krivičnog djela.

Svi uhapšeni su s područja Tuzle, a saobraćajne nesreće su izazivali na području cijelog Tuzlanskog kantona.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.