U Visokom još dvije osobe testirane na koronavirus: I dalje bez novih slučajeva, 562 osobe u izolaciji

2017
Foto: Ilustracija

Prema informacijama do kojih je došla redakcija portala Visoko.co.ba, u protekla 24 sata još dvije osobe u Visokom testirane su na koronavirus, a na svu sreću njihovi nalazi su bili negativni. Ukupno, od početka pandemije u našem gradu testirano je deset osoba, te je kod jedne registrirano postojanje koronavirusa, o čemu smo i ranije pisali.

MARKETING

Kada je riječ o mjerama izolacije, broj onih kojima su ove mjere određene povećan je u prethodna dva dana, te je za 562 osobe određena mjera izolacije do nedjelje u 12 sati.

U Visokom potvrđen prvi slučaj koronavirusa, povezan sa slučajem iz Konjica

Kada je riječ o cjelokupnom Zeničko-dobojskom kantonu, do sada je testirana 241 osoba, a kod 32 je registrirano postojanje koronavirusa. Po gradovima, situacija izgleda ovako: Zenica – 15, Zavidovići – 7, Tešanj – 3, Kakanj – 3, Žepče – 2 i Breza – 1.

Ukupno za 5.743 osobe je određena mjera izolacije, a najviše njih je u Zenici, tačnije 1.672 osobe.

Kada je riječ o kršenju sankcija, do danas su zabilježena dva slučaja kršenja mjere samoizolacije, zbog čega su izrečene adekvatne sankcije. Također, zabilježena su tri slučaja kršenja zabrane kretanja osoba mlađih od 18 i starijih od 65 godina, te 16 kršenja zabrane kretanja u periodu od 20 do pet sati, te je u svim slučajevima policija izrekla adekvatne sankcije.

Do danas, 817 osoba završilo je sa mjerama izolacije, te im je dopušteno kretanje.

U nastavku možete pogledati statistiku za pandemiju koronavirusa u Zeničko-dobojskom kantonu:

Za kraj, u ovim trenucima svi moramo pokazati svoju solidarnost. Poštujte naredbe i savjete stručnih osoba u vremenu kada je prevencija najbolji mogući lijek u borbi protiv koronavirusa. Ne zaboravite, ostanite kući i ne izlazite osim u slučajevima prijeke potrebe.

I svakako, sve informacije u vezi sa koronavirusom na našem portalu potražite na LINKU.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.