U Visokom održana Izvještajna skupština SS OSI ZDK

197

U postorijama Društvenog centara u Visokom, 06.11.2021. godine, uz prisustvo 19 od pozvanih 27 delegata održana je redovna Izvještajna skupština SS OSI ZDK. U namjeri da razmotre i usvoje izvještaje o radu i finansijskom poslovanju Saveza za drugu polovine 2019, 2020. i 2021. godinu na sjednicu su u Visoko stigli i delegati iz Olova, Tešnja, Zavidovića, Breze, Visokog, Zenice i Kaknja, dok istoj nisu pristupili delegati iz Maglaja i Vareša.

Sjednicom je predsjedavao predsjednik Skupštine Mamela Amir predloživši dnevni red koji je uz manje korekcije i usvojen. Izvršena je verifikacija novih delegata Skupštine jer neki na žalost su napustili ovaj svijet (dopredsjednik Sabahudin-Budo Mahmutović i Vrgovčević Fuad) pred čije duše su proučene i fatihe, odnosno odana počast minutom šutnje, sjetivši se i ostalih članova SS koji su u međuvremenu preminuli.

Izvještaj o radu Saveza za period druga polovina 2019, 2020. i 2021. godinu podnio je predsjednik SS OSI ZDK Senad Goralija napomenuvši da u ovom turbulentnom vremenu pandemije, teške ekonomske situacije i niza drugih poteškoća Savez preživljava, istrajava na realizaciji Kalendara takmičenja i doprinosi razvoju sporta za osobe sa invaliditetom ne samo na području ZDK već i šire.

“Izvještaj nakon otvorene rasprave i konstruktivnih prijedloga je jednoglasno usvojen. Izvještaj NO sa finansijskim pokazateljima za ovaj izvještajni period eloborirao je predsjednik NO Avdija Višča koji je konstatovao da su finansijska sredstva opravdano utošena, uz postojanje potrebnih fiskalnih računa, odluka i vjerodostojnih opravdanja. Da i pored niza problema u radu ipak se učinilo mnogo na realizaciji predviđenih takmičenja i uz aktivnosti SSRI Zavidovići koji su preuzeli organizaciju 4 kantonalna takmičenja ispunili smo plan, te nam predstoji i učešće na Državnom prvenstvu u stonom tenisu (14.11.2021.) kome je domaćin USK , kao i Državnom prvenstvu u kuglanju (21.11.2021.) kome je domaćin naš kantonalni savez. Izvještaj NO sa finansijskim pokazateljima je jednoglasno usvojen. Zahvaljujemo se Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK koji su sredstvima za sport budžeta ZDK pomogli realizaciju naših takmičenja kao i Ministarstvu za BIZ ZDK koji obezbjeđuju sredstva za rad kancelarije Saveza. Naravno hvala i JU Centar za kulturu, sport i informisanje Visoko, koji su ustupili prostorije Društvenog centra za održavanje Skupštine”, rekao je Senad Goralija.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.