Naslovnica Lokalne Teme Kultura U Visokom sve...

U Visokom svečano završen 4. Međunarodni festival muzike i folklora “Ljeto u BiH”

282

U Visokom je svečano završen 4. Međunarodni festival muzike i folklora “Ljeto u Bosni i Hercegovini”. Više hiljada stanovnika Ilijaša, Vogošće i Visokog imali su priliku da uživaju u koncertima  260 učesnika iz Rumunije, Poljske, Bugarske, Izraela i Bosne i Hercegovine, koji su dostojno predstavili muzičko i folklorno stvaralaštvo svojih zemalja i naroda.

U toku proteklih pet dana trajanja fesivala učesnici iz inostranstva su u slobodno vrijeme obilazili kulturno-historijske znamenitosti i upoznali se sa dijelom prirodnih ljepota Bosne i Hercegovine. Posjetili su Jajce, Travnik, Visoko, Sarajevo, Mostar i Kravice.

Tokom boravka u Visokom položili su cvijeće na Trg žrtava Srebrenice i upoznali se sa događanjima u Srebrenici 1995. godine i velikom genocidu koji se dogodio u tom području.

Ovim je Festival u potpunosti ispunio svoj zadatak da afirmiše našu domovinu Bosnu i Hercegovinu, njeno kulturno stvaralaštvo i turističke potencijale.

Bošnjačka zajednica kulture “Preporod”, kao organizator ovog događaja, zahvaljuje se svima koji su pomogli organizaciju  Festivala, a posebno općinama Ilijaš i Vogošća, kao i Gradskoj upravi Visoko uz nadu da će u narednom periodu i druge općine prepoznati važnost ovog projekta.

 

Visoko.co.ba/BZK Preporod

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.