U Visokom tokom četvrtka zabilježena nova teška krađa, jedna osoba povrijeđena u saobraćajnoj nesreći

372
Policijska stanica Visoko (Foto: Visoko.co.ba)

1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo teške krađe.
2. Evidentirano je jedno narušavanje javnog reda i mira nepoduzimanjem potrebnih mjera zaštite prilikom držanja opasne životinje.
3. Izvršeni su uviđaji na licu mjesta dvije saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.
4. Policijski službenici kontrolisali su 44 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 29 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, nepropisno parkiranje, nekorištenje sigurnosnog pojasa, korištenje mobitela prilikom upravljanja vozilom, nepoštivanje obaveza vozača prema pješacima, prelazak saobraćajnice mimo pješačkog prelaza, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
5. Na zahtjev građana izvršeno je 9 intervencija.

MARKETING

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U narednom periodu policijski službenici ove PS vršit će pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu poštivanja obaveza vozača prema pješacima kao i kontrolu i sankcionisanje pješaka koji prelaze saobraćajnicu mimo pješačkog prelaza.

 

Visoko.co.ba/PS Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.