Naslovnica Lokalne Teme Saopćenja U Visokom zab...

U Visokom zabilježene tri nove krađe i jedna saobraćajna nesreća sa teže povrijeđenim

273

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 01. i 02.11.2018. godine:

Na području PS Visoko za navedeni dan  prijavljena su ti krivična djela i to: dvije krađe i jedna šumska krađa (član 286. KZ FBIH). 

Nije bilo evidentiranih slučajeva  narušavanja javnog reda i mira.

Izvršeni su uviđaji nakon dvije saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede, dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.     

Policijski službenici su kontrolisali 111 vozača i vozila kojom prilikom su uručili 39 prekršajnih  naloga. Prema strukturi prekršaja, vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene  u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita (3 vozača), prekoračenje dozvoljene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepoštivanje obaveza vozača prema pješacima,  nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.

Na zahtjev građana izvršeno je 13 intervencije.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Lokacije i termine najavljenih radarskih kontrola na području ove PS možete pratiti na portalu BIHAMK-a, na linku: https://bihamk.ba/bs/spi/radari

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.