Naslovnica ZDK U Zenici potp...

U Zenici potpisan ugovor o regionalnom vodovodu Plava voda vrijedan 50 miliona KM

94

U sjedištu Zeničko-dobojskog kantona danas su potpisani ugovori vezani za realizaciju projekta regionalnog vodovoda Plava voda čija je vrijednost blizu 50 miliona KM.

Premijer ZDK Mirza Ganić i direktor JP Plava voda d.o.o. Travnik Ernad Granić potpisali su podugovor o zajmu za projekt regionalnog vodovoda Plava voda i ugovor u vezi s otplatom kredita za projekat Plava voda, a premijer Ganić potpisao je i predugovor o zajmu za projekt regionalnog vodovoda Plava voda između ZDK i Federacije BiH koji će biti dostavljen Vladi FBiH na daljnji postupak.

Ganić je kazao da su u protekla tri mjeseca naporno radili kako bi došlo do potpisivanja ovog ugovora koji je već neko vrijeme na čekanju zbog garancije plaćanja.

“Drago mi je da smo u tri mjeseca uspjeli riješiti ovo potpisivanje ugovora. Bilo je dosta posla za uraditi da bi se došlo do ovog momenta, a u narednom periodu ugovor ćemo proslijediti prema Vladi Federacije BiH kako bi krenula i druga faza”, kazao je Ganić te dodao:

“Najvažnije je da ZDK potvrđuje svoju opredijeljenost za ovaj infrastrukturni projekt koji će omogućiti zapošljavanje, ali i i osigurati pitku vodu. Ovo će biti jedan od najvećih projekata na ovom području”.

Zeničko-dobojski kanton u ovom projektu je učestvovao sa 14.300.000 KM.

Direktor JP Plava voda Ernad Granić je nakon potpisivanja kazao da ovi projekti nigdje u svijetu ne prolaze bez administrativnih poteškoća pa ni u BiH.

“Svi su doprinijeli tome da guramo ovaj projekt. Svi su pokušavali ovaj projekt što prije realizovati za sve građane, ali evo počeli smo i vođenjem projekta u pravom smjeru. Ovo je bitan projekt za sve građane koji će od njega imati koristi”, kazao je Granić.

U projektu su nakon izlaska Općine Vitez ostale općine Novi Travnik, Busovača, Travnik i Zenica.

Dodali su da će biti potrebno još strpljenja u realizaciji ovog projekta. Slijede objave tendera, a početak radova se u optimalnim uvjetima očekuje za deset mjeseci. Rok za izvođenje radova trebao bi biti 30 mjeseci.

 

Visoko.co.ba/Klix.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.