Naslovnica ZDK Sport U Zenici se o...

U Zenici se okupila teniska Davis kup reprezentacija BiH

159

Teniska Davis kup reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je u Gradskoj Areni u Zenici obavila prvi trening i isprobala uslove dvoranske podloge na kojoj će se od 4. do 6. marta, u okviru Druge grupe Euro-afričke zone, igrati meč protiv reprezentacije Tunisa.

Prvi utisak, nakon jučerašnjeg treninga, kazuje da su članovi bh. teniske reprezentacije zadovoljni uvjetima u Areni i da teniska podloga odgovara izabranicima selektora Amera Delića.

Okolnosti pod kojima će nastupiti ekipa BiH nisu takmičarski najpovoljnije, jer će izostati trenutno najbolje rangirani teniser Damir Džumhur.

Selektor Amer Delić za ovaj meč je odredio sastav koji će, kao prvi teniser, predvoditi Mirza Bašić, zatim Tomislav Brkić, Nerman Fatić, a u nedostatku “broja jedan” kao četvrti igrač je prijavljen Delić.

Poznat je i sastav Tunižana, za koje će kao prvi igrač nastupiti Malek Jaziri, a ostatak ekipe čine Anis Ghorbel, Skander Mansouri i Moez Chargui.

Za danas su najavljena službena predstavljanja reprezentacija Tunisa i Bosne i Hercegovine, a igrači obje selekcije imati će službene treninge. Ljubitelji sporta u Zenici i okolnim mjestima pokazuju interes za ovaj značajan teniski susret, a ulaznice su već puštene u prodaju.

Zanimljivo je da je na mjestu gdje se sada nalazi Gradska Arena u Zenici, prije tridesetak godina egzistirao teniski centar sa osam terena od šljake.

Na tom mjestu nekada su igrala najznačajnija ime bivše Jugoslavije, među ostalim Goran Ivanišević, Mima Jaušovec, Bruno Orešar, Dora Alavantić, Marina Mihelić, braća Đuranović, Petković, Tomislav Poljak, Jasna Rošer-Dajić i mnogi drugi teniski asovi.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.