Naslovnica ZDK Sport U Zenici uspj...

U Zenici uspješno završena 26. Balkanijada u stonom tenisu za mlade

31

Proglašenjem pobjednika i podjelom medalja i pehara najuspješnijim ekipama i pojedincima jučer je u Zenici završeno 26. Balkansko prvenstvo u stonom tenisu za mlade.

Specijalno priznanje Balkanske stonoteniske unije “Yoto Drianovski Award“ za najuspješniju reprezentaciju dobila je Rumunija.

Odlične rezultate postigle su i selekcije Turske, Bugarske i Srbije. Mlade stonoteniske nade naše države nakon osvajanja bronzane medalje ekipno, u kategoriji kadeta izborili su još nekoliko medalja. U konkurenciji kadeta dubl: Ivano Toni Ramljak i Vladimir Pandurević osvojili su treće mjesto. Kod juniorki Snežana Marković s Ivonom Petrić iz Crne Gore osvojila je bronzanu medalju. Kod juniora BH dubl Luka i Nikola Mihailović okitio se srebrenom medaljom. Kod juniora u pojedinačnoj konkurenciji Emir Mujičić bio je treći.

Odlične pohvale gostiju, učesnika i zvaničnika stonoteniske Balkanske asocijacije za organizaciju 26. Balkanskog prvenstva u stonom tenisu za mlade koje je od 6. do 10. juna igrano u Areni Husejin Smajlović, dobili su vrijedni sportski entuzijasti iz Stonoteniskog kluba Mladost iz Zenice.

Uspješnom organizacijom ovog takmičenja otvorili su vrata kandidature za organizaciju Evropskog šampionata.

 

 

 

Visoko.co.ba/Zenicablog.com

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.