Učenici Franjevačke klasične gimnazije na dodijeli nagrada na “Danima europskoga naslijeđa, zapadna Hercegovina – Široki Brijeg, Ljubuški, Posučje, Grude”

330

Pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i sporta, 2. i 3. listopada 2019. godine, održana je manifestacija “Dani europskoga naslijeđa 2019.” u zapadnoj Hercegovini. Učenice: Mirjam Šarac, Leonarda Nenadić, Amila Šišić i Tamara Bojanić, uz pratnju dr. sc. fra Zvonke Benkovića, predstavili su našu Školu u ime učenika četvrtih razreda koji su osvojili prvo i drugo mjesto na natječaju na koji je stiglo preko 500 radova.

MARKETING

Prvi dan posjetili smo kulturno-povijesne znamenitosti na području Gruda, Muzej Gorica i arheološki lokalitet Ravlića pećina i peć Mlinima u Drinovcima. U etno selu Marića Gaj bila je izložba radova “Umjetnost i zabava” uz dodjelu diploma najuspješnijim učenicima programa “Mladi i naslijeđe 2019.”. Učenici 4. b osvojili su 1. mjesto u kategoriji likovni rad – kolekcija za grupni rad “Brojalice 1, 2, 3” uz osobitu pohvalu za iznimno zanimljiv likovni izričaj i ideju predstavljanja dječjih brojalica kroz ilustraciju majica. Učenici 4. a razreda osvojili su 2. mjesto u kategoriji literarni rad za grupni rad “Jezične igre – zavrzlame IV. a”. Federalna ministrica kulture i športa gospođa Zora Dujmović uručila nam je prigodne nagrade.

Drugi dan posjetili smo tiskaru GRAFOTISAK Grude, Franjevački samostan i crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije na Širokom Brijegu. Nakon ručka u Ljubuškom posjetili smo crkvu Franjevački samostan na Humcu i crkvu svetoga Ante i muzej u kojem je izložena Humačka ploča.
Posjet Hercegovini završili smo na slapovima Kravice.

Franjevačka klasična gimnazija Visoko

Komentari

komentara