Učesnici predstave ”Doće, doće Safo” posjetili Dnevni centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama u Maglaju

65

Učesnici predstave “Doće, doće Safo” posjetili su Dnevni centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama u Maglaju. Nakon održane premijere oni su odlučili da sredstva iz humanitarnih priloga koje su prikupili te večeri, opredijele za odrasle s posebnim potrebama u našem gradu. Pripremili su im paketiće i uz tortu priredili lijepo druženje.

MARKETING

Admir Ahmetbegović, jedan od pokretača projekta kazao je kako korisnicima Centra mnogo znači podrška i pozitivna energija, koju su im oni poklonili.

„Mi smo željeli da ovaj dio dana posvetimo upravo njima, oni su naša osjetljiva populacija koja ima veliku vrijednosti. Oduševljen sam njihovim radom i nadam se budućoj, kvalitetnoj saradnji. Oni su prije svega vrlo kreativni, uporni i hrabri ljudi, za koje ne postoje nikakva ograničenja. Bave se vrlo zanimljivim poslovima, kroje, kreiraju, rade, bore se i od njih svi mi imamo mnogo šta da naučimo. Njihova radost u očima i osmijesi na licima znak su da ovo što smo učinili, zaista je prava stvar“, kazao je Ahmetbegović.

Jasmina Mehinagić uposlenica Dnevnog centra za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama iskazala je zadovoljstvo povodom posjete i zahvalila se na poklonima koji itekako znače.

„Hvala što ste izdvojili vaše vrijeme, posjetili nas i obradovali našu grupu. Njima vaša posjeta znači i jedva čekaju da pokažu sve ono čime se oni bave tokom vremena koje provode u Dnevnom centru. Vjerujemo da je ovo samo početak naše saradnje, te da ćete biti često naši dragi gosti“ istakla je Mehinagić.

 

 

 

Visoko.co.ba/Maglaj.net

Komentari

komentara