Naslovnica Lokalne Teme Kultura Udruženje mla...

Udruženje mladih ljubitelja scenskih umjetnosti ‘Confero’: Implementacija projekta ‘Umjetnički aktivizam mladih’

104

Udruženje mladih ljubitelja scenskih umjetnosti „Confero“ počinje sa implementacijom projekta pod nazivom „Umjetnički aktivizam mladih“.

-Svjesni da su stanovnici manjih lokalnih zajednica uskraćeni za kulturna dešavanja te da se većina svih značajnih događaja dešava u velikim bosanskohercegovačkim centrima, odlučili smo da osmislimo čitavu paletu aktivnosti koje će obogatiti kulturni život stanovnika općina Visoko, Kakanj, Ilijaš i Kiseljak -, saopćeno je iz Udruženja.

U vezi sa tim, u narednom periodu ćemo moći pratiti predstave, koncerte, izložbe, posjete kulturnim institucijama i prisustvovati besplatnim radionicama iz oblasti kulturnog i umjetničkog stvaralaštva.

-Prepoznavajući potrebu za implementacijom ovakvih aktivnosti na području ove četiri općine, kao i svjesni trenda sve manjeg „kulturnog uzdizanja“ građana, projekat „Umjetnički aktivizam mladih“ je dobio finansijsku podršku Federalnog ministarstva kulture i sporta -, istaknuto je u saopćenju.

Ovaj projekat se finansira u okviru granta za mlade, te će se poseban akcenat na svim događajima staviti na uključivanje i posjetu mladih osoba. Samim tim, sadržaji ovog projekta su namijenjeni mladim osobama i na približavanju kulture mladim stanovnicima Visokog, Kaknja, Ilijaša i Kiseljaka.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.