Udruženje Pomozi.ba doniralo KB Zenica aparate za kisik za lakše COVID pacijente

120
Foto: Maglaj.net

U okviru hitne akcije pomoći stanovništvu, Pandemija 2021, Udruženje POMOZI.BA, ustupa medicinskim ustanovama aparate za kisik za lakše Covid pacijente, kako bi rasteretili preopterećeni sistem.

MARKETING

Ovog utorka koordinator za SBK Amir Fulurija ispred Humanitarnog udruženja POMOZI.BA uručio pet aparata Kantonalnoj bolnici u Zenici, a danas će uručiti još pet u Travniku i to za Bolnicu za plućne bolesti (sanatoriju) tri komada i za Kantonalnu bolnicu dva komada.

Radi se o aparatima koncentrator kisika, marke AEROPLUS E, njemačke proizvodnje, registrovanim u Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH.

Aparati sami proizvode kisik do pet litara u minuti, što znači da su za lakše covid pacijente. Važno je jer trenutno zbog gužvi u bolnicama, lakši pacijenti koji su skoro oporavljeni zauzimaju instalacije i boce teškim bolesnicima.

“Što se tiče donacije, mi ustupamo aparate na godinu dana i mi ih servisiramo o svom trošku. Korištenje se može i produžiti, ako bude još uvijek kriza i potreba”, poručili su.

Do sada je POMOZI.BA uručilo 30 aparata, od čega 20 bolnici u Sarajevu, pet KB Zenica i pet u Travnik, tri za Plućnu bolnicu i dva za Bolnicu Travnik. Akcija se nastavlja, a svi koji je žele podržati, mogu to učiniti putem računa Udruženja, web platforme ili humanitarnog broja: 17022, kojim se donira 2 KM za ovu akciju.

 

Visoko.co.ba/Maglaj.net

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.