Udruženje “VISK” Visoko upriličilo druženje: Spremni veliki projekti u narednoj godini

666

Novoformirano Udruženje proizvođača i prerađivača kože i krzna “VISK” Visoko upriličilo je druženje za svoje članove i simpatizere, a kojem su prisustvovali predstavnici općinske administracije iz Visokog, kao i predsjednik Udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine Adnan Smailbegović.

MARKETING

Tom prilikom članovi upravnog odbora ovog udruženja, predsjednica Vildana Džafić i zamjenik predsjednika Emir Bešlagić prezentovali su dugoročne ciljeve udruženja, ali i operativne zadatke, te projekte za narednu godinu.

Teme koje su privukle najviše pažnje su formiranje mješovitog odjeljenja u sklopu MSŠ “Hazim Šabanović” iz oblasti kožarstva, te trening centar kao vid neformalnog obrazovanja, zajednička posjeta sajmu u Milanu i organizacija domaćeg sajma kože i krzna VISK 2015.

Predstavnici općinske administracije istakli su da će Općina Visoko ponovo pružiti punu podršku radu i projektima ovog udruženja, koje ima za cilj razvoj kožarske djelatnosti i otvaranje novih radnih mjesta, te afirmacije samog Visokog kao mjesta gdje se isplati investirati.

Također i Adnan Smailbegović, predsjednik udruženja poslodavaca FBiH je dao punu podršku radu Udruženja “VISK” i obećao je aktivan angažman sa funkcije koju trenutno obnaša, podsjećajući da potiče iz kožarsko-tekstilne industrije.

Komentari

komentara