UG ORI “Budi mi prijatelj” Visoko: Novi projekat pod nazivom “Očuvanje reproduktivnog zdravlja Romkinja”

584

Udruženje građana omladinska romska inicijativa “Budi mi prijatelj” implementira projekat pod nazivom “Očuvanje reproduktivnog zdravlja Romkinja ” u partnerstvu sa Udruženjem žena Romkinja “Bolja budućnost” Tuzla I Udruženjem “Romska djevojka” Prnjavor. Implementacija projekta se realizuje od 10.07.2015 do 30.11.2015 godine, a projekat je podržan od strane  Fonda otvoreno društvo BIH.

Glavni cilj projekta je osiguranje i provođenje preventivnih mjera u cilju ranog otkrivanja karcinoma dojke i raka grlića maternice  kod žena koje spadaju u rizične skupine u Visokom,Tuzli i Prnjavoru.

Omladinska romska inicijativa “Budi mi prijatelj” u saradnji sa Privatnom zdravstvenom ustanovom poliklinika “Intermed” Kakanj implementira ovaj projekat.. Do sada su održane  radionice s ciljem podizanja svijesti žena Romkinja o važnosti reproduktivnog zdravlja.Tokom implementacije projekta u saradnji sa Poliklinikom “Intermed” izvršeni su dijgnostički pregledi dojke, ginekološki pregledi, PAPA test i savjetovanje.

 

Komentari

komentara