Naslovnica BiH Crna Hronika Uhapšena jedn...

Uhapšena jedna osoba zbog proizvodnje i prodaje droge

985

U nastavku operativne akcije kodnog naziva “MAK“, vezano za dokumentovanje lica koja se dovode u vezu sa krivičnim djelom “Nedozvoljenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine, policijski službenici Federalne uprave policije su uz asistenciju pripadnika Granične policije Bosne i Hercegovine lišili slobode lice incijala A.Z. (1993.) za kojim je bila raspisana operativna potjernica, a koje je bilo van granica Bosne i Hercegovine.

Navedeno lice je kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će danas uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predato na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Naime, 16. jula u skopu ove operativne akcije, a na osnovu naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi na devet lokacije na području Kantona Sarajevo, te je lišeno slobode sedam lica inicijala A.M. (1988.), A.D. (1984.), M.M.(1978.), M.Š. (1985.) S.K (1967.), E.DŽ. (1966.) E.DŽ. (1973.) koji se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

visoko.co.ba/federalna.ba/AA

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.