Naslovnica Svijet Evropa Ukloniti prep...

Ukloniti prepreke radi trgovinske razmjene od 100 milijardi dolara

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je nakon sastanka s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Sočiju kazao kako su se usaglasili da dodatno prodube međusobne odnose.

34

“Složili smo se da produbimo naše međusobne odnose”, rekao je turski predsjednik na konferenciji za medije, dodajući kako su i ruska i turska strana saglasne u nastojanju da odnosi naroda i država budu sve bolji.

“Saglasni smo da u svakom pogledu treba da imamo snažniju i bližu saradnju. Veoma važnim smatram korake koje činimo u oblasti odbrambene industrije”, rekao je Erdogan, te naglasio da je posebno zadovoljan što su odnosi između Turske i Rusije dostigli “veoma visoki nivo”.

Napomenuo je da je potrebno ukloniti sve prepreke kako bi trgovinska razmjena između Turske i Rusije dostigla 100 milijardi dolara.

“Potrebno je da uklonimo sve prepreke, uključujući i vize našim privrednicima, kako bi dostigli naš cilj trgovinske razmjene od 100 milijardi dolara. Važno je da u ovom momentu bezvizni režim bude vraćen na prijašnji nivo”, rekao je Erdogan.

Istakao je, na kraju, kako su danas razgovarali i o posljednjim dešavanjima u vezi sa sirijskom krizom.

“Posebno smo imali priliku razgovarati o posljednjim dešavanjima u vezi sa ratom u Siriji. Saglasni smo da je izgrađena osnova pomoću koje ćemo moći da se fokusiramo na političko rješenje”, rekao je Erdogan.

Putin je izjavio kako su se odnosi njegove zemlje s Turskom vratili na prijašnji nivo.

vijesti.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.