Pozitivno Visoko

Nakon reagovanja građana na portalu Visoko.co.ba uklonjene stabljike ambrozije u Prijekom

Tokom jučerašnjeg dana objavili smo jedno od reagovanja naših sugrađana, koji su na društvenoj mreži facebook danima upozoravali o opasnosti cvjetanja i širenja ambrozije na prostoru oko Kulturnog centra Altindag u Prijekom. Hiljade stabljika ambrozije, čija je pelud jedan od najjačih poznatih alergena, danas su uklonjene kao reakcija nadležnih na tekst koji je naš portal objavio jučer, a samu akciju uklanjanja stabljika proveli su radnici JKP “Gradska groblja” Visoko.

Ponovo su na društvenim mrežama reagovali stanovnici naselja Prijeko, ovog puta sa pozitivnim kritikama na ažurnost i rad JKP “Gradska groblja”.

“Dragi prijatelji i sugrađani, nakon jučerašnjeg obilaska i uzimanja uzoraka biljaka oko Kulturnog centra u Prijekom, JKP “Gradska groblja” Visoko su poslali jutros radnike da uklone SVE sumnjive biljke!

Hvala svima koji su učestvovali u upozoravanju o pojavi Ambrozije, svima koji su slali dopise nadležnim službama i koji su dolazili u Prijeko da čupaju Ambroziju.

POSEBNO HVALA JKP “Gradskim grobljima” Visoko, koji su donijeli odluku da NE ČEKAJU zvaničnu potvrdu o vrsti biljke, nego su shvatili da su rizik i opasnost za građane veći od čekanja zvaničnog odgovora i da prema svim karakteristikama ova biljka izgleda kao Ambrozija.”

Portal Visoko.co.ba još jednom je pomogao u rješavanju problema građana općine Visokog, što i jeste dio naše službe, te se nadamo da će tako biti i u budućnosti, kao i da će svi građani Visokog koji imaju konkretne probleme pronaći saveznika u redakciji našeg portala.

Komentari

komentara

Najnovije

PRATITE NAS NA:
fb128 rss128 tw128 yt128
Iza svakog od nas stoji jedan od nas.
KONTAKT
info@visoko.co.ba
marketing@visoko.co.ba
+387 61 269131
Ulica Musala br. 1

Copyright © 1998-2019 VICOBA d.o.o. Visoko

Na Vrh