Naslovnica Lokalne Teme Ukoliko ne bu...

Ukoliko ne bude sluha nadležnih, može doći do problema sa katastrofalnim posljedicama

666

Još u julu smo pisali o problemima na jednoj od saobraćajnica u industrijskoj zoni Ozrakovići koji bi, ukoliko ne bude sluha nadležnih, mogao dovesti do problema sa katastrofalnim posljedicama.

Kako svi znamo, riječ je o industrijskoj saobraćajnici – zaobilaznici lokalnog karaktera, u gusto naseljenoj i urbanoj, a uz to i najvećoj industrijskoj zoni Ozrakovići. Problem se ogleda u nepostojanju jednog dijela ceste gdje sada stoji svega nekoliko mladih grana, koje su jedina prepreka između učesnika u saobraćaju i rijeke Bosne koja, znamo svi, na tom dijelu zna biti veoma duboka.

Nakon par dana u blizini su se pojavili ležeći policajci te smo mislitli da će nadležni imati sluha i za ovaj problem, ali nisu.

Glavni problem još uvijek stoji, ali danas još kritičniji. Kako svi znamo dolaze nam hladniji dani, grančice koje su bile jedini “branik“ od rijeke su se osušile. Snijeg samo što nije pao, a samo je pitanje vremena kada se odron neće ni vidjeti, te vozači neće ni znati da trebaju paziti na to kritično mjesto.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.