BiH

UO Udruženja BH novinari najoštrije osuđuje zabranu FTV da prati sjednicu Nogometnog saveza BiH

Upravni odbor Udruženja/udruge BH novinari upućuje javni protest Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine (NS BiH)  i najoštrije osuđuje zabranu Federalnoj televiziji (FTV)  da prati njihovu Izbornu sjednicu, koja se danas održava  u Sarajevu.  

Zabrana FTV da prati javni događaj u organizaicji NS BiH predstavlja grubo kršenja prava na slobodu informisanja i pristup događaju koji je od značaja za javnost. Ovaj postupak je istovremeno i diskriminacija  novinara FTV u odnosu na druge medijske kuće i govori o neprfesionalnom postupanju čelnih ljudi Nogometnog saveza.

Upravni odbor BH novinara zahtjeva od Nogometnog saveza BiH da hitno promijeni svoju odluku i osigura normalno praćenje Izborne sjednice svim medijima uključujući i  novinarsku ekipu Federalne televizije. Ukoliko to ne učine,  UO BH novinara  će obavijestiti Svjetsku nogometnu federaciju ( FIFA) o kršenju prava novinara FTV na slobodu informisanja i pristup javnom događajima u organizaciji  NS BiH, te zahtijevati sankcije prema čelnim ljudima bosanskohercgovačke nogometne organizacije .

UO BH novinara poziva novinare i medijske kuće iz Sarajeva da se solidarišu sa novinarima FTV i da bojkotuju današnju sjednicu NS BiH, ukoliko ekipi FTV ne bude omogućeno nesmetano praćenje ovog događaja.

Komentari

komentara

Najnovije

PRATITE NAS NA:
fb128 rss128 tw128 yt128
Iza svakog od nas stoji jedan od nas.
KONTAKT
info@visoko.co.ba
marketing@visoko.co.ba
+387 61 269131
Ulica Musala br. 1

Copyright © 1998-2019 VICOBA d.o.o. Visoko

Na Vrh