Uoči praznika: Franjevačka klasična gimnazija sprema izložbu “Božić u književnim bilješkama”

490

Povodom predstojećih Božićnih praznika Franjevačka klasična gimnazija Visoko priprema niz zanimljivih sadržaja, kojima će ovaj blagdan biti obilježen, a prvi od njih je izložba “Božić u književnim bilješkama”.

MARKETING

Naime, na ovoj izložbi, koja će biti održana u srijedu, 18. decembra, bit će prikazane razglednice iz fundusa biblioteke Franjevačkog samostana sv. Bonaventure u Visokom. Izložba će biti održana u holu konvikta Franjevačke klasične gimnazije u Visokom.

Na izložbi će biti predstavljene razglednice iz fundusa knjižnice Franjevačkoga samostana svetoga Bonaventure u Visokom.

Naime, riječ je o bilješkama koje je dr. sc. fra Zvonko Benković pronašao u knjigama tijekom digitalizacije profesorske knjižnice, skupio ih i za ovu izložbu postavio u holu Konvikta Franjevačke klasične gimnazije.

Razglednice su različiti adresati slali najčešće na adresu visočkoga samostana od početka dvadesetog stoljeća do danas. Neke su ostavili čitatelji samostanske knjižnice kao graničnike između pročitanih stranica i onoga do kod su planirali doći.

“Živimo u vremenu kad ljudi sve manje čitaju, pišu tek u iznimnim situacijama, a razglednice šalju ponekad ili nikad.

Kako bismo ponovno doživjeli ljepotu pisane riječi i potaknuli učenike i posjetitelje naše Škole da sami napišu svoju božićnu čestitku odlučili smo napraviti izložbu božićnih razglednica i predstaviti bogatstvo minijatura domaćih i svjetskih majstora, dječjih crtkarija i klasičnih prikaza božićnih jaslica”, zaključili su iz Franjevačke klasične gimnazije Visoko.

 

Visoko.co.ba/Franjevačka klasična gimnazija Visoko

Komentari

komentara