Naslovnica Lokalne Teme Sport Upišite se u ...

Upišite se u Košarkaški klub “B.I.G.”, koji predvodi poznato bh. košarkaško ime Jakub Genjac

135

Na području naše opštine djeluje Košarkaški klub “B.I.G.”, koji predvodi poznato bh. košarkaško ime Jakub Genjac. Sa željom da se klub dodatno afirmiše i proširi, u toku je upis polaznika u Školu košarke za dječake i djevojčice. Prema riječima Jakuba Genjca, ova projektna ideja zasnovana je na dosadašnjem radu i iskustvima iz oblasti košarke, ali i aktivnostima (treninzi, turniri, edukacije, kampovi) koje podstiču socijalizaciju i druženje mladih.

“Na osnovu naših aktivnosti uvidjeli smo da putem sporta možemo uticati na mlade ljude i razvijanje njihovih društveno-kulturnih vrijednosti. Cilj nam je stvaranje zdrave generacije, koja će izrasti u uspješne poslovne ljude i biti ambasadori našeg grada i države širom svijeta, a svakako i promocije košarke kao jednog od vidova kvalitetnog i zdravog života mladih. Treba istaći da Škola košarke daje akcent na okupljanju djece sa područja cijele opštine Visoko”, pojasnio je Genjac.

Upisi i treninzi će biti u školskoj sali Osnovne škole “Kulin Ban” u Visokom, i to svakog ponedjeljka i srijede od 18:15 sati, zatim u sportskoj dvorani “Suša” u Donjem Moštru, svakog petka od 19 sati i subotom od 15 sati, te u sportskoj dvorani Franjevačke gimnazije u Visokom, nedjeljom od 11 sati za dječake i djevojčice.

“Ove godine planiramo učestvovati u Ligi mladih Zeničko-dobojskog kantona sa pionirima, kadetima i juniorima. Sve detaljne informacije možete dobiti na treninzima”, dodao je Genjac.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.