Upravni odbor NK Bosna Visoko: Oštro osuđujemo uvredljive i klevetničke komentare upućene našem treneru Edinu Muzaferiji

1127

Nakon što je jedan od sinova bivše gradonačelnice Visokog na svom FB Profilu objavio status u kojem iznosi tvrdnje kako je koordinator omladinskih selekcija NK Bosna Visoko Edin Muzaferija sam sebe ranio početkom agresije na Bosnu i Hercegovinu i kako se nada da “redovno uzima terapiju” oglasio se i Upravni odbor NK Bosna Visoko.

– Oštro osuđujemo neodgovorno, uvredljivo i klevetničko iznošenje u javnost netačnih podataka vezanih za našeg trenera predpionirskih selekcija te odnedavno i koordinatora omladinskog pogona NK Bosna Visoko. Javnost podsjećamo da je Edin Muzaferija po svim zakonskim procedurama i valjanom dokumentacijom prijavio se na objavljeni konkurs za trenere u omladinskom pogonu što je podrazumijevalo i ljekarsko uvjerenje i kao takav je izabran za trenera nakon čega je svojim nesebičnim radom i zalaganjem zaslužio poziciju koordinatora svih omladinskih selekcija. Nadamo se da će policija, sud i tužilaštvo ovom slučaju pristupiti sa najvećom pažnjom i ozbiljnošću sa ciljem kažnjavanja neodgovornih pojedinaca koji putem društvenih mreža šire smutnju, laži i klevete i kojima ništa nije sveto pa ni ratni vojni invalid sa 80% invalidnosti i koji na tai način pokušavaju nanijeti štetu i NK Bosna. Naš trener Edin Muzaferija je ovim povodom podnio i zahtjev za izvinjenje zbog iznesenih laži i klevete nakon čega će uslijediti i tužba, a u čemu ima punu podršku UO NK Bosna koji smatra da u sportu nema mjesta za ovakve nesportske prljavštine bez obzira čime su one motivisane. – stoji u saopćenju UO NK Bosna Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.