Naslovnica Lokalne Teme Kultura Uskoro Međuna...

Uskoro Međunarodni festival muzike i folklora “Ljeto u Visokom”

106

U organizaciji Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” Visoko, od 20. do 25. jula 2018. godine, u Visokom će se prvi put održati Međunarodni festival muzike i folklora “Ljeto u Visokom”.

Festival se organizuje u saradnji sa Evropskom asocijacijom festivala folklora EAFF, koja partner UNESCO-a. Uz veliku pomoć i razumjevanje ove organizacije, čiji je Festival u Visokom član od ove godine, u Visokom će gostovati jedan hor i 5 folklornih grupa iz Indonezije, Grčke, Bugarske i Latvije, kao i dva društva iz Bosne i Hercegovine. Na festivalu će se predstaviti preko 300 učesnika.

Gosti iz inostranstva postigli su velike uspjehe na međunarodnom planu, tako da će građani Visokog 22. jula i stanovnici još dva grada u drugim terminima imati priliku da vide kvalitetan program. Cilj ove manifestacije je afirmacija Bosne i Hercegovine, ZE DO kantona i Visokog, kao i promovisanje naše kulture, tradicije i prirodnih ljepota, Želja nam je da poboljšamo turističku ponudu i da se upoznamo sa djelom kulturne baštine drugih naroda.

BZK Preporod Visoko

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.