Naslovnica Preporuka Muzika Uskoro osmi S...

Uskoro osmi Sarajevo International Guitar Festival

18
Kao i prethodnih godina, u sklopu festivala bit će održani koncerti, majstorske radionice, internacionalno takmičenje u pet kategorija, kao i izložba gitara i opreme.

Predavanja i majstorske radionice će držati međunarodno priznati umjetnici i pedagozi iz Španije, Austrije, Njemačke, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Internacionalno takmičenje se održava u pet kategorija, a svaku kategoriju će ocjenjivati međunarodni žiri. Za osvojeno 1.,2. i 3. mjesto u svakoj kategoriji bit će dodijeljene vrijedne nagrade. Mjesto održavanja takmičenja je Muzička akademija Sarajevo i Bošnjački institut.

Učesnici festivala će imati priliku i vidjeti izložbu gitara, ručnih radova nekoliko graditelja, kao i prezentaciju prateće opreme renomiranih brendova.

Festival će biti zaokružen koncertima vrhunskih umjetnika: Alexander Swete (Austrija), Atanas Ourkouzounov (Bugarska), Jure Cerkovnik (Slovenija), Rafael Aguirre (Španija), Adam Del Monte (SAD), Mak Grgić (Slovenija), EuroStrings Artists (7 mladih umjetnika iz Bugarske, Grčke, Italije, Srbije, Velike Birtanije/Čile i Poljske). Koncerti će se održati u Domu Policije, Vijećnici, te Domu OSBiH.

SIGF 2019 je 8. izdanje festivala, a iskustvo i rezultati iz prethodnih godina garantuju vrhunski kvalitet i organizaciju ovog događaja, što potvrđuje i članstvo SIGF-a u evropskoj platformi festivala EuroStrings Guitar Collaborative koju čini 17 festivala iz Njemačke, Mađarske, Bugarske, Velike Britanije, Estonije, Švedske, Holandije, Belgije, Italije, Španije, Finske, Portugala, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine

Više informacija možete pronaći na web stranici.

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.