Uskoro počinje snimanje dokumentarnog filma i izrada monografije „Oslobođenje Vozuće“

U Kabinetu općinskog načelnika mr. sci. Hašima Mujanovića održan je sastanak sa Jusufom Rakmanom – predsjednikom Kantonalnog saveza ratnih vojnih invalida Zeničko-dobojskog kantona, predsjednikom Općinske organizacije ratnih vojnih invalida Zavidovići – Amirom Mujkićem, te sa predstavnicima „Smart“ televizije koji su nosioci aktivnosti na realizaciji projekta snimanja dokumentarnog filma „Oslobođenje Vozuće“ i izrada monografije „Oslobođenje Vozuće“.

Cilj sastanka je dogovor oko provođenja aktivnosti na realizaciji navedenog projekta u kojem će učešće uzeti, osim općine Zavidovići, i druge općine Zeničko-dobojskog kantona.

Generalni pokrovitelj ovog projekta je kantonalno Ministarstvo za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona.

Općinski načelnik je iskazao punu podršku prema ovom projektu i ponudio nesebičnu pomoć s ciljem njegove realizacije, čije okončanje se može očekivati naredne godine u mjesecu septembru. Ovaj događaj nazvao je izuzetno značajnim budući da do sada nije bila izrađena monografija koja bi dokumentirala ratni put tog područja.

Snimanje dokumentarnog filma treba da predstavlja dokaz autentičnosti borbe za građansku Bosnu i Hercegovinu i općinu Zavidovići 1995. godine.

Na kraju sastanka prisutni su iskazali zadovoljstvo aktivnostima vezanim za realizaciju ovakvih projekata budući da bi javnost na jednom mjestu mogla imati sabrane sve relevantne podatke o ratnom dešavnju na području Vozuće.

visoko.co.ba/zdici.info

Komentari

komentara