Uspješan nastup SK “Visoko” u III kolu Premijer lige u streljaštvu

292

U Trebinju, 11. i 12.09.2021.godine održano je III kolo Premijer lige BiH u gađanju zračnim oružjem puška, pištolj, za seniore, seniorke, junior i juniorke. Prvenstvo je održano u strelištu OSK „Leotar“ Trebinje na papirnim metama, na 10 metara u skladu sa pravilima ISSF-a (Međunarodne streljačke federacije). Na Prvenstvu BiH nastupilo je 106 takmičara i takmičarki iz 16 klubova. Takmičenje je održano uz poštivanje mjera zaštite od Covid 19.

Streljački klub „Visoko“ nastupio je sa 11 takmičara i takmičarki u disciplinama zračna puška seniori/juniori, zračni pištolj seniori/seniorke i postigli veoma dobre rezultate. Naši takmičari u disciplini zračna puška osvojili su drugo mjesto ekipno, a seniori pištoljaši osvojili su treće mjesto ekipno.

U juniorskoj konkurenciji – zračna puška, nastupili su Ćato Bekir i bio izvrstan treći pojedinačno, a Ahmić Emin je bio jedanaesti. Oba su postigli lične rekorde.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.