Uspješno evakuisani bh. državljani iz Češke Republike

116

Grupa od deset državljana Bosne i Hercegovine koji su se zatekli u Češkoj Republici, organizovanim prevozom su u subotu ujutro u 6.30 sati stigli na granični prelaz Bosanska Gradiška, saopšteno je u nedelju iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

MARKETING

“Put su započeli prethodne noći u Pragu, a u BiH su u ranim jutarnjim satima ušli pješke prelaskom mosta na rijeci Savi. Nakon ulaska u BiH, dočekali su ih pripadnici Granične policije BiH, te ispratili u prostoriju u kojoj su bili pregledani i u kojoj im je izdato rješenje o kućnoj izolaciji. Nakon toga su privatnim vozilima nastavili put prema svojim krajnjim odredištima. Bili su u obavezi da se jave u domove zdravlja u mjestu prebivališta, te u nadležne policijske stanice. Narednih 14 dana će provesti u samoizolaciji“, naglašavaju iz MVP-a BiH.

Prevoz putnika je organizovalo jedno privatno preduzeće iz Češke Republike. Ambasada BiH u Pragu je asistirala u pripremi puta i potrebne dokumentacije. U koordinaciji sa ambasadama BiH u Beču, Ljubljani i Zagrebu, osiguran je nesmetan prolazak autobusa u kojem su se nalazili putnici. U Republici Hrvatskoj im je osigurana i policijska pratnja od ulaska u zemlju sve do konačnog prelaska putnika u BiH na GP Bosanska Gradiška.

 

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara