Uspješno realizovana humanitarna akcija Vijeća učenika Medrese

121

Vijeće učenika Medrese “Osman ef. Redžović” je još jednom pokazalo svoju humanost i u ovim teškim vremenima za sve uspješno realizovalo humanitarnu akciju.

MARKETING

“Humanitarna akcija koju smo realizovali u saradnji sa Medžlisima IZ Gračanica i Visoko privedena je kraju podjelom posljednjih osam paketa pomoći porodicama u stanju socijalne potrebe. Kroz ovu akciju željeli smo uključiti naše učenike u volonterski rad. Željeli smo da lično učestvuju u obilasku porodica i podjeli paketa, da na terenu sami osjete sve ono što sa sobom ovakva vrsta angažmana nosi. Nakon svake akcije ostanu urezane slike koje se teško zaboravljaju. Nažalost, pogoršanje epidemiološke situacije nas je omelo da akciju do kraja provedemo onako kako smo željeli. U zadnjoj podjeli učenici nisu učestvovali jer smo procijenili da je tako najsigurnije, ali možemo biti zadovoljni jer smo zadatak obavili i emanet ispunili. Ukupno smo podijelili 21 paket pomoći u tri navrata. Na kraju se još jednom želimo zahvaliti svima koji su na bilo koji način uzeli učešće u ovom hajr djelu.
Dove koje su upućivali svi oni na čija smo vrata zakucali su dokaz da smo pokucali na ona prava. “Lična sreća je u sreći drugih” – kaže jedna stara poslovica. Zaista je neprocjenjivo biti uzrokom nečije sreće i radosti i zato se nadamo da ćemo uskoro opet biti u mogućnosti pomagati onima kojima je pomoć potrebna u nekim sretnijim okolnostima. Amin”, poručili su iz Vijeća učenika Medrese.

Visoko.co.ba/Vijeće učenika Medrese

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.