Naslovnica BiH Utvrđene rezu...

  Utvrđene rezultate CIK će objaviti 27. februara

  20

  U Bosni i Hercegovini u nedjelju, 17. februara, održani su prijevremeni izbori za devet načelnika i gradonačelnika, nakon što su dosadašnji čelnici preuzeli mandate osvojene na proteklim općim izborima te druge dužnosti.

  Građani su birali gradonačelnike Doboja i Trebinja i načelnike Bosanskog Grahova, Bosanskog Petrovca, Bužima, Domaljevca-Šamca, Drvara i Kaknja te novog načelnika Općine Ribnik nakon što je dosadašnji načelnik Radenko Banjac opozvan.

  Kako je saopćeno iz Ureda za informiranje Centralne izborne komisije (CIK) BiH, rok za prijem glasačkih listića birača koji su glasali putem pošte ističe u petak, 22. februara.

  Nakon brojanja glasačkih listića pristiglih putem pošte, nepotvrđenih glasačkih listića i glasačkih listića birača koji su glasali putem mobilnog tima, njihovog unosa i kontrole, ti rezultati iz Glavnog centra za brojanje bit će pridruženi preliminarnim rezultatima prijevremenih izbora.

  Utvrđene izborne rezultate Centralna izborna komisija BiH će objaviti do 27. februara, a potvrđene nakon isteka roka za podnošenje zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića i pravosnažnosti odluka.

  federalna.ba/visoko.co.ba

  Komentari

  komentara

  Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.