Naslovnica Zanimljivosti Fitness Uz ovih sedam...

Uz ovih sedam ključnih stvari uspješno ćete ubrzati gubljenje kilograma

132
Priču započinje spominjanjem kafe. Ističe kako ona smatra da nije štetna, te da je i sama često konzumira. Ipak, ne treba se u potpunosti oslanjati na ovaj napitak.

Umjesto da kupujete i jedete poslastice iz pekare, napravite svoje i uživajte u njima. Sarah voli brašno i stalno podstiče ljude da prave svoju hranu jer će uvijek znati šta tačno imaju pred sobom na tanjiru. Ona naglašava kako će uvijek prije otići po kolač ili tortu nego što će kupiti nešto iz prodavnice.

Jedite četiri obroka dnevno ili ih isplanirajte vodeći se treninzima. Obroci koje Sarah konzumira su sastavljeni od bjelančevina i povrća.

“Ako treniram ujutro, dodat ću zobene pahuljice u doručak, a nakon treninga ću pojesti slatke žitarice. Važno je jesti šećer nakon treninga jer on nadomješta glikogen”, kaže Sarah.


Vrlo je važno naglasiti da obroke trebate pripremati unaprijed. Dobro promislite šta tačno želite jesti i šta je dobro za vas, stavite to na papir i vodite se time kada pripremate jelo. Tako ćete lakše kontrolisati sve ono što unosite u sebe.

Nemojte pratiti tuđe načine ishrane. Samo zato što je taj plan uspio nekome drugom, ne znači da će uspjeti i vama. Nemojte zaboraviti piti dovoljno vode, ona vam je potrebna bez obzira za koji se način prehrane odlučite.

Naposlijetku, važno je naglasiti da morate jesti kvalitetno. To znači da trebate unositi što više organskih i nerafiniranih namirnica. Važno je da budete svjesni kvalitete hrane koju jedete, unosite povrće, bjelančevine, složene ugljikohidrate i esencijalne masti.

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.