Naslovnica ZDK Kultura Vareš: U peta...

Vareš: U petak počinje ‘Art Colony Borovica 2018’

141

Ovogodišnja kolonija ‘Art Colony Borovica’, koja četvrtu godinu zaredom okuplja umjetnike iz regije na prostorima srednjovjekovnog kraljevskog grada Bobovca u općini Vareš, započet će u petak, 1. lipnja, okupljanjem učesnika u foajeu Radničkog doma.

Kolonija će početi u 13 sati pozdravnim obraćanjem načelnika općine Vareš Zdravka Maroševića.

Suradnjom udruženja HDLU Zagreb, DHLU Federacije BiH, “Zavoda MUK QRA” Sevnica iz Slovenije, samostalnih likovnih umjetnika te glazbenika i pisaca iz regije, Art Colony Borovica postala je svojstveni multikulturni događaj.

Usmjereni na promicanje kulturnih raznolikosti i međukulturnog dijaloga, umjetnici će svojim djelovanjem ukazati na važnost očuvanja kulturno-historijskog naslijeđa, nacionalnog spomenika „Kraljevski grad Bobovac“, kao najznačajnijeg simbola državnosti Bosne i Hercegovine, priopćili su organizatori.

U sklopu kolonije, od 28. svibnja bit će uključen i rezidencijalni projekt suvremenog kiparstva, pod vodstvom akademskog kipara Dalibora Nikolića, inače povratnika iz Londona.

U kiparskoj radionici sudjelovat će i akademska kiparica iz Viteza Kristina Livančić, studentica Chevening programa na postdiplomskom studiju u Velikoj Britaniji Monika Malbašić i mlada vareška umjetnica Ana Mirčić.

Održavanje kolonije podržati će svojim nastupima “Vareški tamburaši”, mješoviti vokalni sastav “Art Vivo” iz Sarajeva s dirigentom Danijelom Žontarom i sopranisticom Aidom Čorbadžić, te violinisticom Andreom Nikolić iz Beča, rock sastav “Ivkine mirođije“ iz Kreševa i književnik Željko Ivanković. Urednik i voditelj Art Colony Borovica je Stjepan Šimić Pepi, stoji u priopćenju.

Fena / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.