Naslovnica Preporuka Muzika Važno ime bri...

Važno ime britanske muzičke scene: Jessica Lauren stiže na Jazz Fest Sarajevo

14

Bendliderka, multiinstrumentalistkinja i pjevačica Jessica Lauren koja će 9. novembra nastupiti u Domu policije na XX3. Jazz Festu Sarajevo 2019, važno je ime britanske muzičke scene i njena najbolje čuvana tajna.
Dok je njen prethodni album imao minimalistički pristup, aktuelni album Jessice Lauren Almeria koji će predstaviti u Sarajevu sa bendom Naga Five, bogat je utjecajima i melodijama, koji se isprepliću i spajaju u jedinstven muzički izraz i rezultiraju uzbudljivim koncertima.

Njihovi rijetki nastupi na evropskim festivalima obično su najveće pozitivno iznenađenje svakog programa. Hipnotizirajući groove je ono što publici obećavaju na svom prvom bh. koncertu Jessica Lauren i njen ansambl kojeg čine basista Suman Joshi, perkusionista David ‘Booie’ Gallagher, bubnjar Cosimo Keita Cadore i specijalna gošća koncerta multiinstrumentalistkinja Tamar Osborn koja svira saksofon, flautu i klarinet.

Ulaznice za koncert benda Jessica Lauren Naga Five važe i za koncert međunarodnog kvarteta indonezijskog pijaniste Dwikija Dharmawana, a prodaju se u sistemu Kupikartu.ba – online (uz proviziju banke) i na prodajnim mjestima širom Bosne i Hercegovine (bez dodatne provizije), kao i u prostorijama Jazz Festa.

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.