Važno ime britanske muzičke scene: Jessica Lauren stiže na Jazz Fest Sarajevo

127

Bendliderka, multiinstrumentalistkinja i pjevačica Jessica Lauren koja će 9. novembra nastupiti u Domu policije na XX3. Jazz Festu Sarajevo 2019, važno je ime britanske muzičke scene i njena najbolje čuvana tajna.
Dok je njen prethodni album imao minimalistički pristup, aktuelni album Jessice Lauren Almeria koji će predstaviti u Sarajevu sa bendom Naga Five, bogat je utjecajima i melodijama, koji se isprepliću i spajaju u jedinstven muzički izraz i rezultiraju uzbudljivim koncertima.

MARKETING

Njihovi rijetki nastupi na evropskim festivalima obično su najveće pozitivno iznenađenje svakog programa. Hipnotizirajući groove je ono što publici obećavaju na svom prvom bh. koncertu Jessica Lauren i njen ansambl kojeg čine basista Suman Joshi, perkusionista David ‘Booie’ Gallagher, bubnjar Cosimo Keita Cadore i specijalna gošća koncerta multiinstrumentalistkinja Tamar Osborn koja svira saksofon, flautu i klarinet.

Ulaznice za koncert benda Jessica Lauren Naga Five važe i za koncert međunarodnog kvarteta indonezijskog pijaniste Dwikija Dharmawana, a prodaju se u sistemu Kupikartu.ba – online (uz proviziju banke) i na prodajnim mjestima širom Bosne i Hercegovine (bez dodatne provizije), kao i u prostorijama Jazz Festa.

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara