Već danima opet nema vode na “Vijeru”

1122

Pisali smo ranije o tome na osnovu žalbi, pritužbi i fotografija mještana Goduše. Nakon toga smo dobili i demanti nadležnog JKP “Visoko”, a naposljetku je gradonačelnica na svojoj televiziji velikodušno obećala da će jednom sedmično dozvoliti građanima da potpuno besplatno dođu sa kanisterima i sebi naspu vode koliko im treba.

Međutim u praksi je to malo drugačije. Već danima ponovo nema vode na koritu “Vijera”. Mještani opet negoduju, iz nadležnog preduzeća šute, a oni malo mudriji koji žive u blizini izvorišta kažu da će se svima ovo desiti ko napravi grešku kao što su oni napravili i prodali svoje izvorište JKP “Visoko” i sad su u situaciji da moraju da plaćaju ono što su nekad imali džaba. Tako su mještani oko “Vijera” priključeni na tzv. “Gradsku vodu”, dobijaju manje račune, korito nerijetko koriste i za napajanje stoke i često se suočavaju sa situacijom da korito “presuši”.

Primjer “Vijera” i mještana Bučkog kraja je dobar primjer za ostalo stanovništvo na opštini Visoko koji imaju zatvoren sistem vodosnabdijevanja i koji su u dilemi da li svoje izvore prodati ili ne javnom komunalnom preduzeću koje bi im kasnije tu istu vodu naplaćivalo.

Komentari

komentara