Naslovnica BiH Privreda Večer BiH u D...

Večer BiH u Dubaiju: Pila se Vispakova kafa, jela Klasova baklava…

362

Ambasador Bosne i Hercegovine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Šerif Mujkanović otvorio je manifestaciju “Večer Bosne i Hercegovine”, koja je u okviru ramazanskog programa održana u Dubai Molu, drugom najvećem molu na svijetu.

Posjetiocima, među kojima je bio veliki broj državljana Bosne i Hercegovine, prikazan je promotivni video prirodnih ljepota naše zemlje, recitovana poezija poznatih bosanskohercegovačkih pjesnika, te prikazana tradicionalna tradicionalna nošnja kao i umjetničke slike sa poznatim motivima naše zemlje.

Posjetioci ove večeri imali su priliku da se druže sa ostalim učesnicima programa – bosanskohercegovačkim državljanima, te uče na licu mjesta vještine tradicionalnog bosanskog veza, degustiraju baklavu, lokume “Klas” i bosansku kafu “Zlatna džezva”.

U kraćem obraćanju ambasador Mujkanović zahvalio je organizatoru – Odsjeku za Islamske poslove i dobrotvorne aktivnosti u Dubaiju na ukazanoj prilici da se širokom auditoriumu predstave tradicija i običaji muslimana u Bosni i Hercegovini za vrijeme ramazana.

Tokom bogatog interaktivnog programa učesnicima kviza i posjetiocima podijeljene su mnogobrojne nagrade. Ramazanski program održava se tokom cijelog mjeseca ramazana pod pokroviteljstvom Njegovog Visočanstva Šeika Mohameda bin Rašida Al Maktouma, potpredsjednika i premijera UAE i vladara Dubaija.

 

Visoko.co.ba/MVP BiH

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.