Naslovnica Sport Ostali sportovi Večeras sveča...

Večeras svečana ceremonija zatvaranja EYOF-a u Istočnom Sarajevu

47

Šesti i posljednji dan Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF), koji se održava u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, donosi još nekoliko takmičenja, a večeras će u Istočnom Sarajevu biti održana i svečana ceremonija zatvaranja EYOF-a. Posljednjeg dana EYOF-a biće održana takmičenja i poznati pobjednici u u alpskom skijanju u mješovitom paralel slalomu, karlingu, mješovitoj štafeti u biatlonu, brzom klizanju u konkurenciji na 1.000 metara i mješovitoj štafeti u brzom klizanju na 3.000 metara. Kada je riječ o karlingu, u devet sati će na Palama biti odigrani polufinalni susreti između Velike Britanije i Poljske, te Mađarske i Švicarske. Poslije podne su planirani susreti za treće i prvo mjesto.
Po okončanju takmičenja večeras će u 19:30 sati biti održana i svečana ceremonija zatvaranja ispred zgrade Gradske uprave u Istočnom Sarajevu.
Na ceremoniji će biti upriličena i primopredaja zastave između ovogodišnjeg i organizatora narednog EYOF-a čiji je domaćin finski Lahti, a gašenjem olimpijskog plamena zvanično će biti završeno ovogodišnje takmičenje.

(scsport.ba)

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.