Večeras tradicionalni predramazanski koncert BZK “Preporord”

320

Bošnjačka zajednica kulture Preporod u Zenici, nastavljajući tradiciju obilježavanja dolaska najdražeg gosta u domove Bošnjaka muslimana, mubarek mjesec Ramazan, a u skladu sa mjerama na prevenciji širenja korona virusa, ove godine će svoj tradicionalni predramazanski koncert prirediti putem interneta.
Članovi Narodnog orkestra će uz poštivanje pravila socijalne distance, iz velike sale Doma, biti u kućama svoje publike, večeras od 20 sati.

MARKETING

„Bošnjačka zajednica kulture Preporod još od obnoviteljske skupštine 1991. godine do danas održava predramazanski koncert svog Narodnog orkestra i nismo htjeli prekinuti ovu lijepu tradiciju tako da ćemo to učiniti i ovoga puta, u nešto modernijoj verziji”, kaže Mirza Husetić, predsjednik zeničkog Preporoda.

Koncert sa tradicionalnim repertoarom, sevdalinkama i ilahijama, trajat će oko sat i bit će uživo prenošen na nekoliko lokalnih portala, na zvaničnim Facebook stranicama Bošnjačke zajednice kulture Preporod i putem internet-informativnog magazina biserje.ba.

visoko.co.ba/zenicainfo.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.