Večeras ‘Tvrđava’

143

Narodno pozorište Sarajevo (NPS) će ubuduće, na svom YouTube kanalu, emitovati predstave u dva termina – večernjem u 19.30 sati i popodnevnom repriznom, dan kasnije, u 13.00 sati.

MARKETING

Također, sve predstave NPS na YouTube platformi bit će dostupne za gledanje i naredna četiri sata nakon najavljenog emitovanja, saopćeno je iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

U subotu, 4. aprila, u 19.30 sati, NPS putem zvaničnog YouTube kanala emitovat će predstavu “Tvrđava”, koja je nastala prema istoimenom romanu Meše Selimovića u režiji Sulejmana Kupusovića.

Dramatizaciju su uradili Darko Lukić i Sulejman Kupusović.

Reprizno emitovanje ove predstave može se pogledati na YouTube kanalu u nedjelju, 5. aprila u 13.00 sati, nakon čega će gledanje biti dostupno i naredna četiri sata.

Scenografiju za predstavu kreirao je Safet Zec, a kostime Amela Vilić. Muziku je komponovao Adi Lukovac, a scenski pokret potpisao Ferid Karajica.

Uloge su ostvarili: Izudin Bajrović, Miralem Zupčević, Zoran Bečić, Josip Pejaković, Nada Đurevska, Amra Kapidžić, Mirvad Kurić, Tahir Nikšić, Mirsad Tuka, Riad Ljutović i Miraj Grbić. U predstavi učestvuju Hor Opere i Balet Narodnog pozorišta Sarajevo.

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena

Komentari

komentara