Vedrana Rudan podržala Severinu: Obrišite suze, dobit ćete ovu bitku

274

Nakon što je u pravnoj borbi u vezi sa starateljstvom nad sinom Aleksandrom, Severina Kojić izgubila spor s bivšim partnerom Milanom Popovićem, riječka književnica Vedrana Rudan podržala je pjevačicu uputivši joj otvoreno pismo.

Rudan je na svojoj web stranici napisala Severini pismo u kojoj je opisala svoju borbu koja je trajala od 1988. godine pa sve do 2017. godine.

“Poštovana gospođo Kojić! Vidim, plačete, vidim, čudite se zato jer su vam oteli dijete. Ja, manje slavna, prošla sam sličan put. Davne 1988. godine odlučila sam napustiti muža. Živjeli smo u zajedničkoj kući. Na startu mi je dao do znanja da će se za kuću boriti do kraja. Tada nisam znala što je to ‘kraj’. Saznala sam 2017. Dvadeset i devet godina borila sam se da bih mogla doći do dijela zajedničke kuće koji je bio uknjižen na moje ime. Unajmila sam stančić u potkrovlju. Preko veze. Niko mi nije htio iznajmiti stan kad je čuo da imam dvoje djece. Znanci, neznanci, bivši prijatelji, bili su zgroženi što sam otišla s ljubavnikom i ‘ostavila’ djecu. Umjesto da ostanem sa zlostavljačem i čekam kad će mi razvaliti glavu”, napisala je Rudan.

U pismu je Rudan napisala kako je neki zbog odlaska od muža i dan danas nazivaju ku*vom, no da je to više ne pogađa jer zna da je dobra majka, da ima prekrasnu djecu, divno unuče, dobrog muža i što je najbitnije napokon je sretna.

Dodala je i kako u Hrvatskoj niko nije na strani žene. Tako je, kaže, bilo i prije četrdeset godina, te da je danas još i gore jer se u lov na ku*ve uključila i Crkva.

“Gospođo Kojić! Čemu suze? Baš je to ono na što se on pali. Čemu čuđenje presudi? Živimo u Hrvatskoj. Ne znate moć novca? Ne znate koliko ženska mržnja može biti ogromna kad ženka osjeti da bi neka druga ženka mogla odbaciti okove u kojima se ona sama batrga? Gospođo Kojić, kako ne razumijete? Svi su protiv vas. Portali, susjedi, tabloidi, sudovi, sistem, žene, žene, žene. Na strani vaših protivnika je i ogroman novac uložen u vaš progon”, napisala je.

Rudan je posavjetovala Severinu da obriše suze i bude jaka, te da to uradi zbog desetaka hiljada Hrvatica koje su u sličnoj situaciji.

“Održite koncert u Zagrebu! Blistajte i u Ljubljani! Budite Severina, budite velika mama malog Aleksandra koji će jednoga dana na vas biti ponosan, ako dobijete ovu bitku. A dobit ćete je”, napisala je na kraju Rudan.

 

Visoko.co.ba/Klix.ba

Komentari

komentara