Velika Britanija, Njemačka i Francuska žene održati sporazum sa Iranom

Lideri Velike Britanije, Francuske i Njemačke su se usaglasili danas da je važeći sporazom sa Iranom najbolji mogući način da se Teheran spriječi da nabavi nuklearno oružje, saopćeno je danas iz ureda britanske premijerke Therese May, prenosi Reuters.

84
Zagreb, 06.10.2016 - Potpisivanje Ugovora o dodjeli sredstava za financiranje programa i projekata od posebnog interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini. Vlada Republike Hrvatske je 14. rujna 2016. godine donijela Odluku o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH iz sredstava proraèuna Republike Hrvatske za 2016. godinu. Na slici ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovaè i predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas. foto HINA/ Denis CERIÆ /dc

May je obavila telefonske razgovore sa predsjednikom Emmanuelom Macronom i njemačkom kancelrkom Angelom Merkel tokom kojih su se usaglasili da on može biti proširen da pokrije oblasti balističkih projektila, pitanja šta će se dogoditi kada dogovor istekne te pitanje destabilizirajuće uloge Irana u regiji.

MARKETING

– Lideri su se obavezali da će zajednički raditi sa SAD u pogledu rješanjava izazova koje predstavlja Iran, uključujući i one koje bi pokrio novi sporazum – saopćeno je.

Ovakav stav dolazi u danima kada se očekuje odluka predsjednika SAD Donalda Trumpa da li će ponovo nametnuti ekonomske sankcije Teheranu.

vijesti.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara