Velike nagrade za najboljeg freestyle repera iz BiH

108

Najpopularnije i najveće MC takmičenje u improvizaciji i smišljanju rima u slobodnom stilu, Red Bull RapLika, u novembru će okupiti elitu regionalne hip hop scene.
Prijave za ovogodišnje takmičenje su otvorene i veliki broj MC-eva već se prijavio.

MARKETING

Podsjećamo, prijave za bh. repere su otvorene do četvrtka 24. oktobra, do ponoći. Žiri će nakon toga odabrati osam MC-eva koji će se u subotu, 2.novembra u sarajevskom Undergroundu boriti za laskavu titulu bh. prvaka i plasman na Regionalno finale.

Bh. pobjednik će uz slavu i novčane nagrade imati osiguran direktni plasman na regionalno finale, kao i snimanje pjesme u studiju kod Shtuke u Sarajevu te video spot za tu pjesmu u produkciji Vedrana Haračića iz Salt and Flow ekipe.

O važnosti Red Bull RapLike za bh. scenu govorio je i doajen hip hop scene DJ Soul.

“Od 2010. godine kada smo organizirali Red Bull MC Battle, pa kroz Red Bull RapLiku, prošao je veliki broj repera koji danas čine bh. scenu. Ovo je odlična prilika za dolazeće repere da naprave prvi korak i steknu prve profesionalne nastupe pred publikom. Koristim ovu priliku da ohrabrim i pozovem sve repere iz BiH da se prijave. Ovo je prilika za sve, i one koji se već bave i one koji prave prvi korak, da se predstave publici i naprave veliki korak u svojoj hip hop karijeri”, izjavio je DJ Soul.

Bosna i Hercegovina je prepuna mladih talentiranih repera koji platformu Red Bull RapLike mogu iskoristiti kao važan korak i svoje prvo profesionalno iskustvo na hip hop sceni. Ponavljamo, prijave se zatvaraju u četvrtak, 24. oktobra minutu prije ponoći.

Bh. finale je na rasporedu 2. novembra, dok će Sarajevo biti domaćin i Regionalnog finala 16. novembra kada će najbolji MC-evi iz regiona odmjeriti snage u sklapanju najboljih rima slobodnog stila.

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara