Veliki koncert Urban Sevdaha povodom proslave desete godišnjice postojanja benda

569

Mnoge poklonike lijepih bosanskohercegovačkih sevdalinki razveselit će najava koncerta, obilježavanja 10 godina postojanja benda URBAN SEVDAH iz Visokog.

MARKETING

Jedinstveni način na koji Urban Sevdah izvodi sevdalinke, trudeći se da autentični vokalni izraz ostane nepromijenjen, je ujedno i ideja vodilja cijelog muzičkog sastava Urban Sevdah benda. Melodija sevdalinki je nepromijenjena i ostala je u tradicionalnom duhu sevdaha – a sve ostale finese, ukrasi i muzika koja će se miješati u pjesmama, tu je da bi obogatila melodiju i približila sevdalinku, biser kulturne baštine Bosne i Hercegovine, svim generacijama.

Dirljive sevdalinke „Lijepi li su Mostarski dućani“, „Mila majko šalji me na vodu“, „Karanfile cvijeće moje”, „U Stambolu na Bosforu“, „Negdje u daljine”, „Zapjevala sojka ptica“ , kao i ostale tradicionalne pjesme sa ovdašnjih prostora samo su dio repertoara koji će publika moći čuti u sklopu predstojećeg koncerta.

urban sevdah koncert

Na pozornici će se naći bend u sadašnjem sastavu, a kao gosti će se pridružiti bivši članovi benda, koji su u bendu ostavili upečatljiv trag. Poseban doživljaj će zasigurno biti vidjeti i čuti bend u postavi koja je započela čitavu ovu priču koja traje već 10 godina.

Sve ovo je garant da ćete provesti nezaboravnu noć uz pažljivo odabrane sevdalinke.

Koncert će se održati 20. 05. 2016. sa početkom u 21h u visočkom Kulturnom centru Altindag.

Ulaznice po cijeni od 5 KM puštene su u prodaju i mogu se nabaviti na lokacijama: Centar Altindag, Caffe Ripli, Omladinski centar Youth (Sebilj).

Dođite da zajedno proslavimo naš mali jubilej.

Komentari

komentara