Naslovnica Sport Borilački sportovi Veliki uspjeh...

Veliki uspjeh i dvije medalje za takmičare TKD Bosna na G turniru u Zagrebu

125

Na međunarodnom G turniru u Zagrebu pod nazivom 24th Croatia Open – World Taekwondo – G-1, koji je održan 10 i 11.11.2018. godine u Zagrebu u Sportskoj hali Dom Sportova, učešće je uzeo i naš Taekwondo Kolektiv Bosna iz Visokog.

U konkurenciji od 1050 takmičara iz 51 države naš Tim Bosna sa svoja tri takmičara uspio je u veoma jakoj konkurenciji takmičara osvojiti 2 medalje.

Takmičar Imran Bašić u kategoriji kadeta do 57 kilograma uspio je pobjediti dvije borbe.

Prva borba protiv hrvatskog predstavnika sa rezultatom 15:5.
Druga borba, opet u našu korist protiv njemačkog predstavnika 22:12.
Treća borba – polufinalna protiv predstavnika hrvatske Imran je vodio sve tri runde do u posljednje tri sekunde gdje smo nažalost poraženi sa rezultatom 6:7.

Ovo je Imranu posljednji testni međunarodni G turnir pred odlazak na kadetsko Evropsko prvenstvo koje će se održati u Španiji…

Drugu medalju je osvojila Sajra Kajević i potvrdila isti rezultat koji je napravila prije dvije sedmice na međunarodnom G turniru u Beogradu, gdje je osvojila bronzanu medalju. Na navedenom takmičenju u veoma jakoj konkurenciji prvu borbu Sajra je radila protiv predstavnice Češke gdje je pobjedila sa rezultatom 12:5.

U polufinalnoj borbi je za protivnicu imala evropsku kadetsku prvakinju, te je nažalost poražena.

Sa jednom pobjedom Sajra i ovoga puta se našla među tri najuspješnije u ovoj kategoriji, gdje je osvojila bronzanu medalju.

Naredni međunarodni turnir za Sajru je JASTREB OPEN 2018.

Treći naš takmičar koji je nastupio za Kolektiv Bosna na G turniru je naš Davud Mešinović, koji se borio u kategoriji kadeta do 49 kilograma. Na ovom takmičenju nažalost nismo imali sreće, poražen je od hrvatskog reprezentativca 67:65.

Tim Bosna je predvodio glavni trener Edin Kajević-Kaja.

Ovim putem želimo čestitati našim predstavnicima na izuzetno dobrim pojedinačnim rezultatima i ovo je dokaz da je Kolektiv Bosna na dobrom putu ka vrhunskim rezultatima.

Naredne aktivnosti Kolektiva Bosna su: OLOVO OPEN, JASTREB OPEN, KADETSKO EVROPSKO PRVENSTVO U ŠPANIJI – IMRAN BAŠIĆ, POLAGANJE ZA VIŠE POJASEVE I MEĐUNARODNO PRVENSTVO U ŠTUDGARTU.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.