Naslovnica Sport Borilački sportovi Veliki uspjeh...

Veliki uspjeh TKD Bosna Visoko na turniru “Galeb Belgrade trophy – Serbia Open 2018”

130

Proteklog vikenda Taekwondo kolektiv “Bosna” iz Visokog ostvario je veliki uspjeh učešćem Sajre Kajević na G1 turniru “Galeb Belgrade trophy – Serbia Open 2018 – G1”. Sajra je na pomenuto takmičenje putovala sa glavnim trenerom TKD “Bosna” Edinom Kajevićem, majstorom taekwondoa 5. dan.

Na ovom veoma kvalitetnom i jakom takmičenju u Beogradu Sajra je prvi put uzela učešće na jednom ovako jakom takmičenju, gdje je bilo prijavljeno preko 1.200 takmičara iz 55 zemalja svijeta. Takmičenje se održavalo u borbama, formama – poomse i kick udarcima.

Sajra je nastupila u borbama i u ukupno tri borbe ostvarila je dvije pobjede, savladavši u prvoj češku predstavnicu tehničkim knock-outom, odnosno u drugoj srbijansku predstavnicu ubjedljivom razlikom.

U trećoj borbi prve dvije runde je vodila protiv njemačke predstavnice sa pet razlike, no na kraju treće runde nesretno je poražena rezultatom 28:32.

Sa dvije pobjede Sajri je pripalo treće mjesto i bronzana medalja.

Također, u isto vrijeme takmičarski tim TKD “Bosna” Visoko učestvovao je i na međunarodnom takmičenju “Zenica Open 2018”. Na ovom takmičenju učešće je uzelo 250 takmičara iz BiH i susjednih zemalja.

Za tim TKD “Bosna” nastupalo je 12 takmičara, a predvodili su ih treneri Almin Kajević, majstor taekwondoa 3. dan i Mirza Osmanbegović, majstor taekwondoa 3. dan, sa asistentma.

Takmičari iz Visokog osvojili su dvije zlatne, četiri srebrene i pet bronzanih medalja, a pripao im je i pehar za ekipni plasman.

Zlatne medalje osvojili su:

– Ohran Tarik,
– Mešinović Davud,

Srebrene medalje osvojili su:

– Jusić Semir,
– Trnčić Ajša,
– Hrvat Amina,
– Bašić Imran

Bronzane medalje osvojile su:

– Fejzić Ensar,
– Habibović Hajrudin,
– Babić Esma,
– Čorbo Amila,
– Kajević Tajma.

Svim osvajačima čestitamo na osvojenim medaljama i rezultatima.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.